Youtube’dan para kazanabilir miyiz nasıl ?

Youtube dan para kazanmak çok zor değil özgün içerik ve yaratıcı düşünce = $

 

Youtube'dan para kazanmak

Özel videolarından oluşan koleksiyonunuz mu var? Çektiğiniz videolar çok mu komik yada eğitici mi? Ya da belli bir alanda uzmansınız ve videolar mı çekiyorsunuz?

 

Artık herbirimizin ellerinde kamera çözünürlükleri yüksek olan telefonlarımız ve diğer taşınabilir zihazlarımız var biraz yaratıcılıkla veya uzmanlıkla insanları bu videolara çekmek youtube'dan geçiyor.

1.Bu işlem okadar da kolay gerçekleşmiyor öncelikle bir kanalınız olması lazım youtube'da kanal oluşturmak için öncelikle gmail hesabınıla youtube üzerinde bir hesap oluşturuyorsunuz.

Sonrasında Yeni Bir Kanal Oluşturmak İçin linkine tıklayın.

Yeni Kanal oluştur bağlantısını tıkladıktan sonra.

Kategori ve diğer özellikleri seçtikten sonra artık kanalınıza video ekleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

 

2 – Hizmet kullanım şartlarını onayladıktan sonra hesabınız etkinleştirilecek ve “Videolardan Para Kazan” butonu belirecektir. Buna tıkladıktan sonra bir ekran görüntüsüyle karşılaşacaksınız.

İşte bu noktada videolarınızın altında ne tür reklamların yer almasını istediğinize karar vermelisiniz.

Overlay ( bindirme ) reklamlar küçük bannerlardır ve videoların altında çıkar. TrueView ( akış içi) reklamlar videonuz başlamadan önce oynar. İki türü de aynı anda seçmek doğru bir yaklaşım değildir. Videonuzun içeriğine göre bir reklam türünden diğerine geçiş yapabilirisiniz.

Çalıştığınız içeriğin türünü düşünün ve izleyicileriniz konusunda bilinçli olun. Videonuz bir keçinin nasıl yakalanacağını veya kravatın nasıl bağlanacağını gösteren eğitici bir videoysa izleyiciler büyük ihtimalle reklamı sonuna kadar izleyeceklerdir.

Videonuz eğlenceli ve saçmaysa Overlay reklamları kullanmanız daha mantıklı olur çünkü TrueView reklamlar çıkarsa izleyiciler başka bir videoya geçebilir. Hangi reklamın daha etkili olduğunu düşünürken stres olmayın. Ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. En iyisinin hangisi olduğunu belirlemek için izlenmeleri ve tıklanmaları Adsense sayfasından takip etmelisiniz.

3 – Reklam seçiminizi yaptıktan sonra onaylayın. Hayırlı olsun. Videolarınızın yanında dolar simgesi çıkmış olması gerekli. Bundan sonra yapacağınız tek şey adsense hesabınızı youtube kanalınızla ilişkilendirmek. Adsense ilişkisi sayfasından bunu rahatlıkla yapabilirsiniz.

Adsense hesabınız yok ise de problem değil:

Önce google hesabınıza yönlendirilirsiniz,
Şifrenizi girip oturum açarsınız,
İlişkilendirmeyi onaylarsınız,
Gerekli bilgileri girdikten sonra Youtube’a yönlendirilirsiniz.

Ödemeler

Adsense’in size para vermesi için önce alt limiti doldurmanız gerekir. Bu şu anlama geliyor: en az 100 dolar biriktirmeden ödemenizi alamazsınız. Bir ay sonunda bu alt limite ulaşamazsanız kazancınız bir sonraki aya aktarılır. Ve gelecek aya, tekrar gelecek aya ta ki alt limite ulaşana kadar. Alt limite ulaşmanız videolarınızın popülerliğine bağlı olarak birkaç hafta veya birkaç ay alabilir

'