Whatsapp Kullanıcıların Dikkatine Bilgileriniz Güvende Değil

Whatsapp Kullanıcıların Dikkatine Bilgileriniz Güvende Değil

 

 

Son zamanlarda gözümüze takılan bir hack uygulaması android ve diğer cihazlarda kullanılan Whatsapp uygulamasının bir açığı yakalayan hacker tarafından yazılmış ve kullanımı devam etmektedir.

Whatsapp verilerini internet sunucularında barındıran bir sistemle çalışmaktadır.Yazdığınız her yazı öncelikle sunucuya ulaşır ve işlendikten sonra diğer kullanıcıya iletilir.

Verileriniz Saklanıyor....

İnternet Platformunda Güvenlik İpuçları

Kişisel bilgilerinizi internet ortamında paylaşımının sizin elinizde olduğunuzu ve uygulamaları kullanırken kabul ettiğiniz sözlemede yazıllanların uygulama taraflılığı göz ardı edilmememesi gerekmektedir.Bu kişisel bilgilerinizin saklandığı server'ların güvenliliği ve uygulama sahibi firmanın bu bilgileri ne amaçla ve nasıl kullandığını önemsemek gerekir.

2.İnternet büyük bir çöplük.Bilgilerinizi çöe atmayın.

3.Kredi kartı bilgilerinizi güvendiğiniz kişilere bile internet ve telefonunuzdan göndermeyiniz.

4.Whatsapp üzerinden kimlik fotokopinizi hiçbir firmaya gödnermeyiniz göndermenizi isterlerse en azından fax veya mail kullanın.

5. En önemli ip uçlarından bir tanesi telefonlarınızı çocuklarınızdan uzaklaştırın.Çocuklar oyun oynama aşkıyla sizin bütün birikimlerinizi web platfomuna paylaşabilir.Oyun uygulamarındaki reklamların hedef kitlesi çocuklardır ve bu kullanıcı gurubu istenilen oyun için karşısına çıkan bütün uygulamarı kurma poatansiyeline sahiptir.Android keylogger gibi yazılımlar telefonunuza bulaştığında

telefonunuzda tuşladığınız her rakam ve açtığınız uygulamalara kadar bir döküm yapıp belirli mail adreslerine veya ftp sunucuya göndermektedir.

 

Düşünün Bir Banka Uygulamanız var ve girişi yaparken sizden kart numaranızı ve şifrenizi istiyor girdiğinizde bu bilgiler keyloggler tarafından loglanıp gödneriliyor.

 

En iyi mobil virüs programları Bitdefender ve Avast tepede

'