Facebook Gruplar Üzerinden Ürün Satışına Hazırlanıyor

Dünyanın en büyük internet şirketlerinden biri olan facebook e ticaret yapılarına oldukça yakın paylaşım odaklı ürün satışını destekleyen yeni özellikleriyle e ticaret sistemlerini ayağınıza getiriyor.

Facebook üzerinden grup kurarak 2. el ve sıfır ürünlerinizi satabiliyorsunuz bundan herhangi bir komisyon almayan facebook kullanıcıları ücretsiz ve komisyonsuz ürün satışı hizmeti veriyor.

Facebook 2. el satışına yönelik stratejisini 2013 yılında doğrulamıştı.Fakat gün yüzüne çıkan yeni özellikler facebook'un ücretsiz olarak sunduğu hizmeti yakında ticari bir kaynağa dönüştüreceğinin habercisi.

 facebook ve e ticaret

Milyonlarca kullanıcısı olan facebook kullanıcıların beğeni ve diğer kriterlerine göre bu konuda gayet rekabetli olabileceğini biliyor olsa gerek. Bir çok e ticaret sitesi google yerine facebook reklamlarını kullanıyor burdaki amaç doğru reklam stratjisi kullanarak doğru kullanıcıya doğru ürünü sunmak,facebook bu konuda gayet başarılı ve alanında tek.

 

Yeni özellikler Facebook satıcılarının ve alıcılarının işini kolaylaştıracak

Hali hazırda bildiğiniz üzere Facebook grupları daha çok gençler tarafından çeşitli ürünlerin satışına aracılık etmekte. Bu durumu farkeden Facebook da içerdeki döngüyü profesyonelleştirmenin yolunu bulmuşa benziyor.

 facebook bir şeyler sat butonu

Türkiye’de de aktif olarak kullanılıyor

Arama seçenekleriyle söz konusu piyasayı canlandırması beklenen Facebook, bildiğiniz gibi ‘sosysal alışveriş’ ve fırsat/kampanya satışında pek başarılı olamadı ancak bu kez e-ticaret doğru noktadan giriş yapacak gibi.

Üstelik bu durum sadece ABD’ye özel değil. Türkiye’de de hemen hepimiz Facebook’tan ikinci el veya sıfır ürün satışı yapıldığına şahit oluyor. Google aramalarına baktığımızda da direkt olarak Facebook’a dönük ikinci el eşya hatta araba aramalarının yapıldığını görebiliyoruz.

 

'