Bilişim Sektöründe Web Sitesinin Yeri Nedir

Bilişim ve Çağdaş Yaşam

 Bilişim ve Aile

Bilişim çağdaş yaşamın her alanında kendine yer edinmiş durumdadır.   İnternetin yoğun kullanımı bu gelişmeyi güçlendirmiştir. Bilgisayarın dünya çapında ağlaşması firmaların iletişiminde,  medyada, ev yaşamında ve daha birçok başka alanda devrim niteliğinde değişimler yaratmıştır. Bilişim, fark edilmese de  fotoğraf makinesi, çamaşır makinesi,, müzik sistemleri gibi pek çok aygıttaki gömülü sistemler vasıtasıyla günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir.

Bilgisayarlar büyük veri yığınlarını kısa sürede yönetebilir, depolayabilir, paylaşabilir ya da işleyebilirler. Bunu sağlayabilmek için karmaşık yazılım sistemleri gereklidir. Bu sistemlerin tasarımı ve geliştirilmesi de bilişim sektörünün araştırma alanına girer.

Bankaların intereaktif mobil ve internet bankacılık sstemleri en güzen örneklemelerden biridir.

Mobil Uygulamalar artık iletişimizi,yaşamımızı idame ettirmek için yapmamaız gereken ödeme ve diğer işlemleri çok hızlı ve sağlıklı şekilde yapabilmektedir.

 Bilişim ve Ekonomi

Bilgisayar programları mobil uygulamalar derken insanların bilişimin hizmetlerine ayak uydurması beraberinde bu sektörde aşırı bir ihtiya doğurdu.

1830 yılında  Charles Babbage (1792-1871) acaba bu denli büyük bir icat yaptığının farkında mıydı ?

 1981 Yılında   IBM bilisayar satışlarını başlatmış ve insanlar bilgisayar çılgınlığıyla yüksek fiyatlara bu lüks icada para yatırmaya başlamışlar . Tabi sanayi kuruluşları ve diğer kuruluşlar bilgisayarın nimetlerinden faydalanıp üretimlerini arttırıp verim sağlamışlar.

 

'