2015 Güncellemesine Yönelik 7 Google Seo Stratejisi

Arama Motoru Optimizasyonu sanki roket bilimi gittikçe zorlaşıyor ve yeni özellikler eklendikçe çözülmesi çok zor bir denklem şeklini alıyor.

Geçen yıla ait online pazarlama ve arama motoruna yönelik çabalarınızın ve çalışmalarınızın artık modası geçmiş olabilir.her geçen yılda stratejinizi güncelleyip google bulunduğunuz sırayı yukarılara taşımalısınız.

2015 yılına ait google ve bing gibi arama motorlarının yeni stratejilerine yönelik sizlere 7  madded hazırladık.

 

Mobil Uyumluluğa Yönelik Optimizasyon

GlobalWebIndex 'in araştırmalarına göre artık yetişkinlerin 80%'i akıll bir cihaza sahip ve interneti aktif olarak kulanıyor ve günde yaklaşık 2 saatlerini internette geçiriyorlar.Bu değerler Türkiye'de daha üst sınırlarda olduğunu düşünüyoruz.

Google Seo Mobil Kullanımı

Seo PowerSuite firmasının yaptığı araştırmaya göre Google Üzerindeki neredeyse 50% trafik mobil cihazlar üzerinden akıyor.Şimdi mobil uyumluluk web siteniz için olmazssa olmazlardan biri haline geldi.Masaüstü aranabilirliği ile mobil aranabilirlik değerleri birbirine yakın veya aynıysa sizin web siteniz mobil dostu bir site olarak değerlendiriliyor. Mobil uyumlu sitelere google artık bira daha öncelik veriyor rank değerleri ve arama motorundaki sıralamada önemli bir rol oynuyor.

 

Arama motorunda telefonunuzla bir aama sonucuna ulaştığınızda düştüğünüz hayal kırıklığı kullanıcının google üzerinden istediği bilgiye ulaşmasını imkansız kılıyor resize edilmiş sayfada kullanıcı ekranı bütyütüp istediği içeriği okumaya çalışırken ikence çekiyor.

Mobil resize olmayan web sitelerinde ise belkide hiç bir içerik gelmiyor ve kullanıcı gereksiz bir zaman kaybı yaşıyor.

Mobil uyumluluk testi ile web sitenizi tarayın ve gerekli güncellemeleri biran önce yapın.

Mobil uyumlu bir web sitesine sahipseniz google web tools kullanarak web sitenizin site haritasını gogle'a tekrar gönderin.

Fakat google2da belirli düzeyde hitti olan kaliteli bir web siteniz varsa ; web sitenizin tararımını mobil uyumlu hale getirmek için zaman ve gerekli paranız yoksa.Güçlü seo taktirkleri ile ayrı bir mobil web sitesi oluşturmak yararınıza olabilir.

  

Anahtar Kelimelerin Çeşitliliğine Odaklanın : Geniş kapsamlı geri dönüşü yüksek olan anahtar kelimeler sizin yararınıza olacaktır.

Kullanıcı etkileşimini arttırınız :Kullanıcının web sitesinde geçirdiği zamanı arttırmak için sayfa ve bloglarda kategori ve alt sayfa mantığı ile kullanıcının websitesinde zaman gerçirmesini sağlayıp, kullanıcıya geniş içerik sağlayın.

Sayfa Açılış Hızı : Sayfanın açılış hızı kullanıcıyı yormadan içeriğe ulaşmasında ve sayfada zaman geçirmesi için önemli bir faktördür.

Ziyaretçileriniz için İlgi Çekici İçerik Yazın : Doğal görünümlü şekilde kullanıcıların ilgisini çekebilecek şekilde içerikler hazırlayın, arama motorları için değil. Hedef kitlenize odaklanın.

Anahtar Kelime Yoğunluğu Fazla Önemli Değil :Tekrarlanan anahtar kelimelerden kaçının, yoksa spam tehlikesi ile karşılaşırsınız.

İçerik Çeşitliliği  :İçerikler videolardan, infografilerden, dokumanlardan, sunumlardan oluşuyor.

Rel: Authorship: Rel: Authorship etiketi yazarlar için önemlidir, sıralamalarda önemli etki etmektedir.

Yüksek Kaliteli ve Paylaşılabilir İçerik Oluşturun: Profesyonel & yaratıcı içeriklere odaklanın. İçeriğinizi sosyal medya sitelerinde paylaşın. Kaliteli sitelere odaklanın, site sayısına değil.

Link Çeşitliliği & Marka Linkler : Marka isminize link almak da aynı zamanda link çeşitliliğine girer, uzun kuyruklu ve jenerik anchor text (örneğin: tıklayın, devamı v.b) de kullanmanız gerekir.

Kaliteli Dizinlere El ile Eklemek : Yüksek kaliteli, ücretli ve oto onaylı olmayan dizinlere sitenizi eklemeniz gerekir. Her dizine eklerken de açıklama kısmı özgün olarak yazılmalıdır.

Gerçek İnsanlarla Konuşun & İletişime Geçin : Blog yorum linklerin sıralamada etkisi yoktur. Bloglara düzgün şekilde yorum yapın, ve direk trafik kazanın.

Sosyal Medya Paylaşımı : Sosyal medya paylaşımları tanıtım için en uygun yöntemdir. Google+, Twitter, Facebook, LinkedIn ve Pinterest paylaşımları SEO açısından oldukça faydalıdır.

 

 

'